Bung Bang

Kau cakap bung bang hebat-hebat. Macam-macam kau buat. Ceh. Kalau macam-macam temporari buat apa? Ni ha. Memanglah hampir sebulan internet laju tahap kau tak tekan lagi dah keluar page. Tapi apa hal kalau dah dua hari asal malam je nak authenticate? Tolonglah. Malam je lah ada masa nak tengok jurnal, cari bahan, cari ilmu online buat kerja sekolah.

Haih!

Saya nak balik rumah sangat! Saya tak tipu. Suddenly everybody get sick. Mum, her fibroid getting larger. Adik, doktor kata ‘migrain perut’. Aku wonder apa bendalah term yang sepatutnya sampaikan kena guna ‘migrain perut’ kat parents nak explain sakit adik aku 3 hari warded berbotol-botol air masuk?

Any idea all the soon to be doctors?

Err… kalau doktor sebenar aku harap tak masuk blog ni. Huhuhuhuhuhuhu.

Lately, asal malam je emotion sangat fragile. I just don’t know why but I cry like a baby. Damn! Memang betul weh! Pernah kau rasa sangat takut nak membesar jadi dewasa dan kau terfikirkan semua orang yang kau sayang jadi tua dan sakit-sakit dan kau sangat kurang ada masa dengan mereka?

I feel that. I always do and now I’m afraid of anything! I wanna go home. Please transfer me to UKM. I know I’ll survive there. I know I will and I can, no matter how. I don’t think I’m much needed here than that my family do. They may don’t think so or at least don’t reveal a single word just to calm me I guess. May be tak pun. Mungkin aku je rasa macam tu while they’re OK with that.

Yeah. I’m just ordinary little student here. Average level. Aku ada tak menambah aku tak ada pun tak terkurang. Dengan sifat dan sikap aku yang huh, negatif sangatlah dominan, it just create hatred in others everyday. Macam mana kau kata lepaklah, biarlah, suka hatilah, well you know yourself better. Everyday you fight with your own feelings when you know something you’d better don’t know at all. Sometimes it happens but you’d never meant that. Never. NEVER. But then… it’s still happen while none you can do but accept the facts.

I did try to change, but sometime I can’t. Scientific proves that. Personality. Inheritance attitude. Mixed together but the bad wins. Sometimes I can’t change so others have to learn to accept. Sometimes, others can’t change so I have to learn to accept too.

Sometimes I just can’t so either I didn’t bother as I think I can do work alone or I left but both explain to myself, expect the worst then! What comes around goes around. So, I conclude to myself. You’re bad, don’t expect they’ll see you like an angel.

I know that and understand. Fake smiling sometimes.

It goes different when it comes to family. You’re the one and only. Buruk ke baik ke, hodoh ke cantik ke, perangai indah ke perangai teruk ke, kau adalah SESUATU bagi mereka!

Tapi kau tahulah the perfect sixth sense can happens with your loves one. Maybe aku terlalu hiperbola kan perasaan dan my parents still okay with me still in Kelantan. 10 years beb! 10 years once in a while aku jumpa. Kalau jumpa perangai menjadi-jadilah malasnya yang akhirnya buat kau rasa ya kau tak jadi anak yang rajin pulak tu melawan kata (aku tahu berdosa) bila balik nak berehat gila-gila kononnya (sangat gila sampai siang malam berubah jadual) yet you know deep down you regret that exactly the moment kau langkah masuk Kelantan semuLa dan terfikir betapa teruknya masa kau dengan keluarga! 😦

Tapi, lepas tu buat lagi! Heh.

I just wanna be home!

UKM, can you accept me? I don’t want UIA, the health campus is in Kuantan. Still far away.

p/s: Malam ni aku rasa aku sangat teruk. Aku bukan hamba yang baik, bukan kawan yang baik, bukan anak yang baik, bukan student yang baik, bukan rakan sekelas yang baik, bukan segalanya yang baik. 😦

p/s/s: I do think it’s because of hormonal changes but who cares? I don’t care either.

Advertisements

~ oleh INFINITY di Januari 22, 2010.

2 Respons to “Bung Bang”

  1. “everything happen for a reason..” 😀 kalau still boleh rasa diri byk dosa tu itu kira nasib baik lagi… ada yg dah sampai peringkat hati kering… tak rasa langsung dosa pahala… just try to change bit by bit…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: