Kosong

Aku rasa kosong sangat. Empty. Tak nak balik USM dan tak nak duduk rumah. Duduk rumah aktiviti sangat tidak sihat. Aku? Tak nak balik USM? Macam pelik je bunyinya.

Tapi itulah hakikatnya sekarang. Macam nak larikan diri. Tapi larikan diri boleh selesaikan masalah ke?

Aku rasa boleh je kalau aku sebab aku menggunakan prinsip All or None law. Sambung yang dah  tinggal atau mulakan semuanya semula. Macam restart gitu. Memang pun aku suka restart apa-apa sahaja yang salah. Bunyi macam gila tapi aku peduli apa. Aku pernah sangat kecewa. 3 tahun beb. Tiga tahun ambil masa untuk pulih. Bila aku pulih, aku buat kerja gila. Aku potong rambut. Aku ubah tulisan. Aku tukar personaliti. Aku ubah persepsi. Aku ubah cara berfikir. Aku ubah sikap. Aku senang cerita totally changed.

Kan dah kata All or None law.

Perlu ke aku buat ni sekali lagi? Nak tukar jadi apa pula?

Yang pasti bukan feminino la. Tu memang macam tak akan pernah. Sebab aku pernah try tapi huh! Memang bukan akulah beb pakai handbag dan kasut tinggi. One day maybe? Uuuu~

The first time won’t be mine anymore.
A deep breath won’t give enough oxygen anymore.
Every day starts I can’t see any difference anymore.
The wind blowing on my face, won’t be soft anymore.
I’m not a decoy!

That ‘anymore’ should be changed to something else like… just not yet?

I’m not ordinary but that not ordinary is killing me. None would see as what I’ve seen. I ask everything. I argue anything. I’m too curious. Enthusiast. Stone-headed. Hardly to change when I believe in something unless my belief is scientifically proven or at least others can show it’s wrong in anyway. Complicated.

 Sebab tu aku terfikir ada ke orang nak kat aku?

p/s: My english is soooooo bad. Gramatically wrong. No worries I’ll take a proper class. Hahahahaha. 😛

Advertisements

~ oleh INFINITY di Disember 15, 2009.

12 Respons to “Kosong”

  1. nak berubah ape lg donk?

  2. your a perfectionist i guess… tapi kalau tiap kali salah nak restart and mula all over again memang sakit… mcm penyakit was-was pun ada… u got to create a restore point… kalau salah dalam perjalanan boleh u turn atau rollback ke point tersebut balik.. tak perlu kembali ke point mula2.. letih dan membazirkan masa, tenaga dan wang ringgit kalau camtu… ibarat tersesat jalan.. kembali ke pangkal jalan.. kalau teruskan jugak memang penat la.. anyway u got to make sure that the restore point is acceptable and is the best known good configuration u have (^_^)v caiok..!!

  3. percayalah… kena start sekarang… kalau tak ubah skg bahaya.. bukan hanya akan menyusahkan diri sendiri… bahkan akan menyusahkan org lain silap2…and then banyak lah org yg akan berdosa kerana mengumpat awk… termasuk la saya hahaha… — mintak maaf awal2 yer ehhehe.. kasihanilah kitaorang..

  4. tau takpe hahaha… betulx3… but Cik Hud.. u got so much potential like all the other students…. biasanya bukan calang2 org yg boleh ambik course mcm awk ni.. u used this blog sbg medium pelbagai guna – multipurpose. tempat luahkan emosi.. bakat menulis.. u salurkan ape yg u blaja ala-ala jurnal perubatan… awak ubah benda yg awk kata tak minat kepada sesuatu yg awk suka.. that’s good… dulu sy nak buat mcm tu tapi tak boleh.. so mmg tak semua org yg boleh buat mcm awk…. nak update blog tiap2 hari atau minggu atau bulan bukan senang… disiplin dan commitment plus enthusiasm ..minat.. so i think ur in the correct path.. cuma got to be strong….

    • Err.. ni ngepong ke? Hhahahaha. Puji-puji saya ni tak dapat makan free.. (ayat macam reti memasak :P) Multipurpose? Luah emosi, bakat menulis, Jurnal perubatan (kah?), minat jadi tak minat (err.. contoh? Tak ingatlah).. Err… awak khatam blog saya ke? Hhahahhahaha. Buang masa je.

      Tak susah update hari-hari sebab dari umur 6 tahun memang saya jenis tulis diari hari-hari. Cuma sekarang dah moden guna bloglah awak weh. Hahhahahahha.

  5. ngepong? whats that? … khatam blog tu takde lah.. bukan ade tulis kat facebook ker? … sy bukan baca tulisan awk seorng… saya baca gak ape yg member awk tulis… bagus u got nice and good friends… suma ada ilmu n dalam nada positif.. bila kita berada dalam kalangan org yg ada ilmu..sedikit sebanyak kita dapat tambah ilmu gak… baru boleh nilai kelebihan dan kekurangan diri sendiri.. muhasabah diri… insya-Allah.. tak kira lah tua atau muda… ilmu dan amal seseorang itulah yg memartabatkan dirinya..

    • Ngepong is memuji dalam bahasa Kelantan. Hihihihih. Rajinnya awak membaca tulisan orang, (saya nak panggil awak apa ni?) Oh, saya suka panggil nama orang. 🙂

      Betul. Saya ada banyak kawan yang sayang saya. Dan saya sayang mereka juga. Kadang-kadang yang mengomen tu kan senior saya yang dah keja yang saya tak pernha bercakap pun dulu. Tapi dalam FB macam rapat kan?

      Hihihihihi.

  6. saya ada gak kawan2 yg tinggi ilmunya.. huh sgt tinggi tahapnyer sampai saya rasa .. sapelah diri ini… bagaikan langit ngan bumi.. rasanya mereka dah berjaya gunakan masa dan umur mereka sebaiknya (untuk dunia dan akhirat) .. dan saya masih lagi mencari-cari… anyway the best thing to do is to learn stage by stage… selagi ada nyawa.. selagi itu kena menuntut kan..

    nak panggil saya ape? … panggil je bakti seperti yg tertulis kat bawah ni..

    • Different person, different. 🙂
      Belajar sampai mati di sekolah kehidupan.
      Saya ada cikgu nama dia Bakhtiar. Lepas kahwin, senyap. Bila cakap nama Bakti, teringat cikgu. Hihihi.

      Gudlak new year ni!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: