Berangan

Aku berangan lebih. Aku baru siapkan beberapa bab kononnya novel aku. Tapi aku buat dari belakang. Ada ke orang tulis novel macam tu?

Tapi jangan tak tahu aku jawab exam objektif ke subjektif ke dari belakang ke depan. Songsang. Jangan nak beranak esok-esok songsang dahlah. Tak tahu kenapa jawab exam gitu. Macam cool je jawab dari belakang ke depan. Tapi aku tak pernah start jawab tengah-tengahlah.

Oh. Aku selalu jawab subjektif dulu. Apa-apa yang dari belakanglah senang cerita.

Tapi novel ni. Jangan separuh jalan lagi. Asal aku nak buat ayat, aku fikir logik ke tak. Logik ke tak. Logik ke tak. Agak-agak tak logik, aku search internet dulu. Kan dah banyak masa buang. Ceit.

Mak aku dah komplen aku asyik berkurung je dalam bilik. Keluarlah ambil udara segar. Aku bahagia kot dengan dunia aku ni. Buat masa ni lah. Aku rindu USM! Manusia kat USM rindu aku tak? Jangan tak tahu kalau mak aku tak ada kat rumah aku makan lunch pun dalam bilik okeh.

Harap-harap beranak and jaga anak tak susah sangat. Hihihi. Iyalah sangat. Adik beradik sikit susah gak. Kalau dah asyik bertekak dengan yang seorang, memerap dalam bilik ajelah aku.

Tengkuk aku lenguh gila sekarang!

Advertisements

~ oleh INFINITY di Disember 10, 2009.

2 Respons to “Berangan”

  1. ko mmg ratu berangan
    dr dulu lg
    x de org dah bleh kalah ngan ko
    haha 😀

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: