Cut the Fear

Cantik punya kisah. Oh!

Petang tadi aku dan Zu dan Reen dan Izza dan Izzah dan semualah berlatih buat ear impression. Somekind of letak adunan dalam teling dan biarkan kerasa dan keluarkan dan itulah proses nak buat ear mould for hearing aids.

Aku dan Zu dah selalu dan pakar buat benda ni. Pakar ke? Hiii. Tapi tak tahu kenapa petang tadi aku dah macam tak ada mood nak buat. Tapi kalau nak layankan mood sampai bila pun tak sudah. Maka, aku memaksa dirilah.

Pernah tak sekali hati kau berkata sesuatu dan kau ingkar maka bahananya lebih teruk? Itu yang berlaku tadi.

Hati aku dah kata, dalam dah masuk dalam telinga ni. Tapi Zu tak meng’aduh’ aku masukkan lagi dan bila dimasukkan adunan (can’t figure out the best word la), Zu mengaduh sakit.

Aku mula-mula relek lagi sebab masa Zu buat pada aku, aku dah rasa Masyallah sakit tapi jaga cun. Alhamdulillah, clinician kata dalam tapi since tak ada apa-apa, tak ada apa-apalah.

Back to Zu’s case. Bila dah keras, aku tak berani nak keluarkan bila muka Zu cuak. Oh! Aku relek lagi sampailah Zu dah keluar air mata. Ya, aku imaginative. Dan imagination aku melampau. Padan muka tak ikut kata hati tadi. Aku bayangkan dan terlekat acuan dekat gegendang telinga. Lepas tu bila tarik, gegendang telinga Zu koyak.

Kemudia Zu tak boleh dengar elok sebab aku. Tup tup cantik dan juga cun aku menangis sama. I feel seriously guilty. Punyalah aku takut dan imaginasi aku melampau-lampau.

Sangat bersalah.

Semua clinician masuk. Emergency case. Aku duk fikir mana ENTist yang masih tak balik lagi. Jantung macam nak pecah ketakutan. 😦

I was seriouslly an emergency situation. Thanks to Mr. Fadzli for his ability managing the situation. I was deeply cut into small pieces of guilty. Oh, Zu. Saya minta maaf from the bottom of heart.

Serik dah aku nak buat ear impression. Tak layaklah aku nak jadi audiologist macam ni. Macam mana nak jadi clinician ni. All the way back I was thinking and it’s not any good in fact. Oh!

Yang kelakarnya.

“Dua-dua audiologist. Seorang audiologis menangis, sorang lagi ikut menangis,”

Hahahah. Zu, again. So sorry.

p/s: Lepas ni sah sah tak ada orang nak buat praktikal ni dengan aku. T_T

Advertisements

~ oleh INFINITY di Oktober 6, 2009.

9 Respons to “Cut the Fear”

  1. kih3..k hud..sok wat kan earmould kt..ehehehehheheeh

  2. Izza ke? Wuuu.. takut dah.. 😦

  3. yesterday, try to listen to ur story, but did not really undersand wif audiology terms. but everything will be okay gal.

  4. Hahahhaa. No hal lah dear. Hiii

  5. salam huda. nak tanya, selalunya indication untuk hearing aids kalau hearing loss tu berapa dB ye?

  6. Hida, panjang jawapan tu. Setiap level hearing loss(HL) dikira bermula 25dB above. Classified by mild, moderate, severe and profound. Each type has their own specific hearing aids. So, hida need to give me specific question for me to able to answer perfectly, Insyallah 🙂

  7. erm, maksudnya kalau hearing loss 40dB macammana ye? i wonder, if a doc need to wear hearing aids, can he use stethoscope then?

  8. 40 dB is moderate. I need to consult with my professor lah. By sunday i’ll reply to you. OK?

    Two questions, unilateral or bilateral HL? Conductive, sensorineural or mixed HL?

  9. unilateral conductive HL of 40dB. the other ear is perfectly normal. okes. thanks huda.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: