Tahun Tiga atau Ketiga?

Tahun ketiga pengajian yang menjadikan aku pelajar tahun tiga. Oh! Terasa tua. Rasa macam baru melangkah masuk ke USM dan menjadi junior orientasi yang sucks bosan! Aku tak pernah sertai orientasi apa-apa. In fact, masa kat PASUM dulu pun aku skip orientasi.

Entah. Aku tak suka orientasi. Tak tahu kenapa tapi tak suka. Aku jarang kenal orang melalui orientasi. Aku kenal orang kerana sesuatu yang memaksa. Seperti rakan sekelas, senior, junior, kawan seprogram bla..blaa. Nak harapkan orientasi, memang tak la.

Excludekan kenal orang kerana minat ya. Hehehhe.

Ada homework lagi. Hoho. Dari Nana pula.

1. Bekas kekasih saya…
Kekasih adalah perkataan kasih yang ditambah ‘ke’ kat depan.
Saya tak ada kekasih apatah lagi bekasnya. Minta maaf.

2. Saya sedang mendengar…
Bunyi kipas kelajuan maksimum dan bunyi papan kekunci menaipkan ini.

3. Mungkin saya patut…
Buat apa yang sepatutnya.

4. Saya suka…
Banyak yang saya suka antaranya suka buang masa.

5. Sahabat-sahabat saya…
Tak secomel saya. Muahahhaa.

6. Saya tak faham…
Kenapa sesuatu perkara saya payah faham. Contoh fizik dan matematik. -_-“

7. Saya kehilangan…
Handphone dan Besta serentak tahun ini. T_T

8. Ramai yang berkata…
Saya peramah. Hakikatnya, saya pemarah.

9. Cinta itu adalah…
Aku…
Tak percaya cinta.
Tak percaya cinta.
Tak percaya…
C.I.N.T.A!

Ini adalah lirik lagu. Sila jangan salah faham.
Cinta adalah gabungan hati dua jiwa menjadi satu. Kot. Wah, gila jiwang.
However, cinta tu luas definisinya.

10. Di suatu tempat, seseorang sedang…
Aku je dalam bilik ni maka seseorang itu sedang menyiapkan ini.

11. Saya akan cuba…
Tidur kejap lagi. Jadual tidur makin terganggu lately.

12. Perkataan SELAMANYA membawa maksud…
Sampai sesuatu belum berubah. Kalau dah berubah tak nama selamanya lah kan?

13. Telefon bimbit saya…
Sejak-sejak 2013 tarikh luput, tak pernah bertopup lagi sejak sebulan lepas.
Gila hebat aku!
Aku malas mesej, jawab call masa cuti dan busy. Sebab itu handphone silent dan di atas.
Dekat hostel tak leh lah buat begini T_T. Sila faham.

14. Bila saya terjaga…
Aku assume terjaga dari tidur la eh.
Bila terjaga benda pertama tengok adalah jam tangan. Kemudian decide sambung tidur ke bangun.

15. Saya paling meluat…
Aku unpredictable. Kalau aku meluat pun, sekejap je hilang.
Kalau nak meluat kat orang, nanti orang meluat kat kita balik.
Kitaran roda, hukum karma.

16. Pesta/parti adalah…
Selalunya bosan.

17. Haiwan yang paling comel pernah saya temui…
WonderPets! Yeah!
Apa yang penting? Kerjasama!

18. Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah…
Sekarang. University life.

19. Hari ini…
Sepanjang hari tunggu posmen. Pak cik nak sambung study tertinggal passport. Ingat pos kat umah. -_-“

20. Malam ini saya akan…
Baca buku cerita bertajuk ‘Bad Girls’.

21. Esok pula saya akan…
Tak ada dalam minda lagi.

22. Saya betul-betul inginkan…
Kesihatan kaki dan lutut sekarang.
Selain itu, aku inginkan peluang menyambung master.

23. Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini…
Sorry, tak tengok cermin hari ini.

24. Pusat membeli-belah atau arked permainan…
Tempat hilang stress. Terutamanya kedai baby.. yehaa!

25. Makanan Barat atau Jepun?
Barat. Chicken Chop kuah blackpepper. Slurrrp!

26. Bilik yang terang atau gelap?
Gelaplah. Of course!

27. Makanan segera adalah…
Makanan cepat mati.

28. Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang…
“Mak nak tengok TV ambillah remote ni. Angah nak naik,”

29. Lepas ini saya akan…
Schedule kan entry ni ke pukul 12 pagi macam biasa.

30. Siapa yang anda ingin tag…
Ain. Sila buat.

p/s: 7 days to go. USM’s waiting  me. T_T

Advertisements

~ oleh INFINITY di Jun 24, 2009.

3 Respons to “Tahun Tiga atau Ketiga?”

  1. oh, betul2 kau buat. ingat kau tipu.. hihi..

    apsal kau jwn mcm gengster? hihi..

    gengster? erk..macam mana tu? muahhaha

  2. perghh..
    sape ain??
    tak kenai la..ngeee

    nak kena ni! hehehe

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: